Mentorointiohjelman 2022-23 aktorihakuaika on päättynyt – Mentorihaku jatkuu!

Kiinnostaako mentorointi? 

Oletko ollut työelämässä mukana jo useamman vuoden ajan ja haluaisitko jakaa kokemuksiasi? Tule mukaan mentorointiohjelmaan! Ohjelmassa ei tarvita aiempaa mentorikoulutusta, sillä tarjoamme mentoreille koulutusta ja materiaalia mentoroinnin tueksi. Jokainen mentori toimii mentoroinnissa omana itsenään ja omalla persoonallaan. Keskeisiä hyvän mentorin piirteitä ovat esimerkiksi kyky kuunnella ja kysellä sekä aito kiinnostus aktorin kehittymistä kohtaan.

Jos kiinnostuit ja haluaisit toimia mentorina, voit laittaa viestiä yhdistyksen sähköpostiin (info@sosiaalipsykologit.fi), niin saat lisätietoja. 

Oletko valmistumassa oleva tai vastavalmistunut sosiaalipsykologi? Pohditko omaa ammatillista identiteettiäsi tai sosiaalipsykologian hyödyntämistä työelämässä? Nyt sinulla on upea mahdollisuus saada oma mentori, joka tukee sinua näissä kaikissa kysymyksissä!

Suomen sosiaalipsykologit ry järjestää uuden mentorointiohjelman kaudelle 2022–2023. Ohjelman hakuaika on nyt käynnissä ja jatkuu 20.11. saakka. 

Ohjelmaan valituille järjestetään kick off -tilaisuus vielä tämän vuoden puolella, ja vuoden 2023 kevätkaudella ohjelmassa on 3 yhteistä (kesto noin 2h) tapaamista koko ryhmän kanssa sekä aktoreiden ja mentoreiden omia tapaamisia. Kaikkiin tapaamisiin voi osallistua joko etänä tai livenä ennakkoon nimetyssä paikassa. Mentorointiohjelma päättyy touko-kesäkuun 2023 vaihteessa.   

Mentoroinnissa käsiteltäviä teemoja ovat esimerkiksi työnhaku, työhaastattelutilanteiden harjoittelu, omaan ammatilliseen identiteettiin liittyvät pohdinnat sekä työelämäverkostojen laajentaminen. Mentoroinnissa on tärkeää myös vastavuoroisuus. Mentoroinnin on tarkoitus antaa ideoita ja uusia ajatuksia niin mentorille kuin mentoroitavalle eli aktorillekin. Kaikki mentorit ovat taustaltaan sosiaalipsykologeja. Mentoreiden aloja ovat muun muassa HR, asiakasymmärrys, coaching, opetus, tutkimus, sosiaaliala sekä suunnittelutehtävät.

Hae aktoriksi ohjelmaan, jos olet valmistumassa oleva tai vastavalmistunut sosiaalipsykologi! Mentorin kanssa voit keskustella toiveitesi mukaisesti erilaisista työelämään ja työllistymiseen liittyvistä kysymyksistä. Hae aktoriksi tästä: https://forms.gle/Vr5VKfTdC5qoJ6so9

Kuva: Moni Mckein Pixabaystä