Mentorointiohjelman aktorihaku on nyt alkanut!

Hei valmistumassa oleva tai vastavalmistunut sosiaalipsykologi!

Mietityttääkö oma ammatillinen identiteetti, työnhaku tai se, miten hyödyntää sosiaalipsykologiaa työelämässä? Nyt sinulla on upea mahdollisuus saada oma mentori, joka tukee sinua näissä kaikissa kysymyksissä!

Suomen sosiaalipsykologit ry järjestää uuden mentorointiohjelman syksyllä 2019. Mukana on Helsingistä 9 mentoria, Tampereelta 3-4 mentoria, Kuopiosta 4-6 mentoria sekä Jyväskylästä 1 mentori. Lisäksi Helsingissä on mahdollisuus ruotsinkieliselle mentoroinnille. Kaikki mentorit ovat taustaltaan sosiaalipsykologeja. Mentoreiden aloja ovat muun muassa HR, asiakasymmärrys, coaching, opetus, tutkimus, sosiaaliala sekä suunnittelutehtävät.

Mentoroinnissa käsiteltäviä teemoja ovat esimerkiksi työnhaku, työhaastattelutilanteiden harjoittelu, omaan ammatilliseen identiteettiin liittyvät pohdinnat ja työelämäverkostojen laajentaminen. Mentoroinnin kesto on 6-9 kuukautta, jonka aikana mentori ja mentoroitava eli aktori tapaavat vähintään viisi kertaa. Otamme haussa huomioon aktoreiden toiveet mentoroinnista.

Jos siis olet

· valmistumassa puolen vuoden sisällä tai valmistumisestasi on kulunut maksimissaan kaksi vuotta

· motivoitunut kehittämään itseäsi ja osaamistasi sekä

· valmis sitoutumaan 6-9 kuukautta kestävään mentorointiin, ja olet Suomen sosiaalipsykologit ry:n jäsen tai valmis liittymään jäseneksi

lämpimästi tervetuloa mukaan hakuun! Mentorointiohjelmaan osallistuminen on maksutonta Suomen sosiaalipsykologit ry:n jäsenille. Ehdit hyvin liittyä yhdistykseen vielä silloin, jos tulet valituksi ohjelmaan. Jäsenmaksu opiskelijalle on 10 euroa vuodessa ja valmistuneille, työssäkäyville 28 euroa vuodessa (https://www.sosiaalipsykologit.fi/liity-jaseneksi/)

Haku käynnistyy heti jatkuen sunnuntaihin 2.6. asti. Kuopion osalta hakuaikaa on jatkettu 9.6 saakka.

Aktoreiden valinnat tehdään kesäkuun aikana. Aktoreiden valinnasta vastaavat Suomen sosiaalipsykologit ry:n hallituksen jäsenet siten, että kullakin paikkakunnalla on omat vastaavat. Ritva Määttänen ja Päivi Orilähde vastaavat Helsingin aktoreiden valinnasta, Terhi Hyvönen ja Emma Nortio Tampereen sekä Teija Ahopelto ja Maija Komonen Kuopion aktoreiden valinnasta.  

Hae mukaan seuraavasta hakulomakkeesta: https://forms.gle/xrDbZeV5MP1T9gAe6

Iloisin yhteistyöterveisin

Suomen sosiaalipsykologit ry

Terhi Hyvönen ja Maija Komonen, mentoroinnista vastaavat hallituksen jäsenet