Mentorointiohjelma saa jatkoa taas syksyllä – Nyt mukaan etsitään mentoreita!

Suomen sosiaalipsykologit ry jatkaa mentorointiohjelman järjestämistä syksyllä 2020 valmistumassa oleville ja vastavalmistuneille jäsenilleen. Olemme järjestäneet mentorointiohjelman kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla olemme saaneet erittäin hyvää palautetta. 

Mentoroinnissa käsiteltäviä teemoja ovat esimerkiksi työnhaku, työhaastattelutilanteiden harjoittelu, omaan ammatilliseen identiteettiin liittyvät pohdinnat sekä työelämäverkostojen laajentaminen. Mentoroinnissa on tärkeää myös vastavuoroisuus. Mentoroinnin on tarkoitus antaa ideoita ja uusia ajatuksia niin mentorille kuin mentoroitavalle eli aktorillekin. Mentorille ohjelma tarjoaa mahdollisuuden tutustua vastavalmistuneen sosiaalipsykologin ajatuksiin työelämästä, auttamisen iloa sekä verkostoja muista ohjelmaan osallistuvista sosiaalipsykologeista.

Mentoroinnin kesto on 6-9 kuukautta, jonka aikana mentori ja mentoroitava eli aktori tapaavat vähintään viisi kertaa. Mentoroinnin kannalta on tärkeää, että mentori ja aktori pystyvät sitoutumaan ohjelmaan ajallisesti. 

Etsimme tällä hetkellä mukaan mentoreita, jotka ovat olleet työelämässä useampia vuosia. Tarjoamme mentoreille koulutusta ja materiaalia mentoroinnin tueksi, joten aiempaa kokemusta mentoroinnista tai mentorikoulutusta ei vaadita. Jos kiinnostuit ja haluaisit toimia mentorina, voit laittaa viestiä yhdistyksen sähköpostiin (info@sosiaalipsykologit.fi), niin saat lisätietoja. Aktorihaku aloitetaan myöhemmin keväällä.